Kategorier
Didaktiske læremidler Fysik Fysik/kemi Gratis Grundskole Gymnasiale uddannelser Interaktivt Mellemtrin Udskoling Undervisningsforløb

Rummet.dk

1
(1)

DTU Space udvikler i 2019-20 afløseren for rummet.dk. Vild med Rummet, hedder det nye online univers. Siden her opdateres ikke længere, men er det bedste website om rummet på dansk. Så brug den, mens vi udvikler ‘Vild med Rummet’ med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Send gerne kommentarer via’kontakt’ øverst på siden.

Rummet.dk er en læringsportal om rummet, som henvender sig til elever fra 5.kl og op til 3.g. Siden er udviklet af Institut for Rumforskning og -teknologi (DTU Space), som er en del af Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

Vi lægger vægt på at kalde rummet.dk en læringsportal snarere end en undervisningsportal, fordi det er en vigtig pointe, at elever også på selvstændig vis skal kunne bruge portalen til at lære nyt om solsystemet og det univers, der omgiver os.

Rummet.dk indeholder tre forskellige slags materialer:

  • Webbaserede undervisningsmaterialer til brug i fagene astronomi, biologi, fysik, geografi, natur/teknik og naturvidenskabeligt grundforløb i folkeskolen og/eller gymnasiet. De findes under menupunkterne “Folkeskole” og “Gymnasium”. Disse sektioner vil jævnligt blive opdateret med nye materialer. I begyndelsen af det nye år lancerer vi f.eks. et tema om liv i universet til brug i det naturfaglige grundforløb i 1.g.
  • Baggrundsartikler om rummet opdelt i de tre emner “Solsystemet”, “Universet” og “Rumfart”. Disse artikler er skrevet på et niveau, der passer til de ældste klasser i folkeskolen og kan for eksempel tjene som baggrundsmateriale til projektarbejde. Her findes også forklarende animationer af fundamentale naturfænomener som solformørkelse, tidevand og årstider, der alle har at gøre med Jordens samspil med solsystemet.
  • Film, test og spil, som findes i “Rumbiografen” og under “Test og spil”. Disse materialer er tænkt som et ekstra krydderi, men det betyder bestemt ikke, at man ikke kan lære noget her. Bl.a. kan man finde ud af, om man er gjort af det stof, der skal til for at blive astronaut.

Det nuværende rummet.dk er en videreudvikling af et ældre website med samme navn. Det nye rummet.dk er udviklet og lanceret i 2007 med støtte fra Tips og Lotto midler, Mads Clausens Fond, Thomas B. Thriges Fond samt Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Vi vil meget gerne have kommentarer til det eksisterende inhold og få input til, hvilke materialer der ellers kunne være brug for i naturfagsundervisningen. Klik på “Kontakt” øverst på siden for at sende os en mail.

Copyright: Alle materialer på rummet.dk, det være sig tekst, billeder og film er til fri afbenyttelse i undervisningsøjemed.

“Fri afbenyttelse” inkluderer dog ikke kopiering af hele siders tekst, billeder eller andet indhold over på et andet website eller til andre medier.

Billed- og videokreditering: Alt film- og billedmateriale på rummet.dk stammer fra ESA, NASA eller DTU Space.

Filer:
Manglende vedhæftning

Vurdering

Skriv et svar