Kategorier
Biologi Funktionelle læremidler Gratis Portal

Naturbasen

0
(0)

Danmarks Nationale Artsportal med 69275 medlemmer og 19 års erfaring med folkelig naturovervågning (Citizen Science) – i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Naturbasens formål er:

  • at indsamle observationer om den danske flora og fauna.
  • at understøtte naturforvaltningen og forskningen i Danmark gennem samarbejder med ministerier, nationalparker, kommuner, konsulenter mv.
  • at styrke den folkelige naturovervågning (Citizen Science) gennem atlasprojekter og ved at udvikle og benytte moderne teknologi.
  • at skabe et netværk af naturinteresserede som gennem videndeling får en større indsigt i artsbestemmelse og naturhistorisk forståelse for den hjemmehørende flora og fauna.

Del dine naturoplevelser med andre
Du kan gratis tilmelde dig Naturbasen og indberette dine observationer af dyr, planter og svampe her på hjemmesiden. I felten kan du indberette observationer med app’en Naturbasen som findes til iPhone og Android.

De indkomne data kvalitetssikres og via samarbejdsaftaler benyttes af bl.a. kommuner og nationalparker til forvaltning af den danske natur.

Få artsbestemt dine observationer
Ved at benytte Naturbasen kan du få hjælp til at få artsbestemt dine observationer af dyr, planter og svampe.

Med knappen “Hvad er det?” på Naturbasens App kan du stå i naturen og indberette en observation til artsportalen uden at kende artsnavnet og samtidig få at vide hvilken art du har set.

Hvis du ikke benytter App’en, kan du i vores forum på hjemmesiden spørge om artsbestemmelse, før du indberetter din observation.

Kontakt
Har du spørgsmål til Naturbasen, kan du kontakte os via e-mail. Du finder kontaktoplysningerne her.

Filer:
Manglende vedhæftning

Vurdering

Skriv et svar